Åpning av Tiedemannsparken med del av Hovinbekken 7. nov. 2013

IMG_2681

Åpning av den nye Tiedemannsparken på Ensjø.  Hovinbekken renner langs og innunder den nye gangbroen over Grenseveien som skimtes i høyre kant av bildet.

Bymiljøetaten, som har stått for prosjektledelsen av den nye parken på Ensjø, ønsket velkommen til åpningen ved sin etatsdirektør Hans Edvardsen med etterfølgende tale for dagen av byråd forbyutvikling Bård Folke Fredriksen. Parken ble deretter åpnet offisielt av den nye byråden for miljø og samferdsel Guri Melby. 

Oslo Elveforum brakte sin hilsen ved noen ord av leder for Hovinbekkgruppen Karsten Sølve Nilsen med lykkeønskninger til Ensjøbyens beboere og til turfolket med ny vannopplevelse i sitt bo- og turområde. Hovinbekken har nå fått et ca 150 m. langt bekkeløp i parken, riktignok foreløpig med vannledningsvann, men naturlig utformet med stein og kantvegetasjon. Det er forutsatt videre åpen bekkeføring ned mot og langs Gladengveien med endepunkt i en dam ved Ensjø T-banestasjon.

Ekte Hovinbekkvann kommer når bekkeløpet blir forlenget opp mot Grenseveien og den nye store Teglverksdammen rett ovenfor denne blir ferdig om et par-tre år.

Skolebarn fra Hasle skole sang ved åpningen. Skolen adopterte Hovinbekken i Ensjøbyen allerede i 2008. Den gang et bedrøvelig bekkeområde med bare et lite glimt av bekken åpen, men med løfte fra Oslo Elveforum om at mye kommer til å skje. Og nå  har de endelig fått den første biten her i Tiedemannsparken, en glad liten bekk å ta vare på.

I 2011 deltok Hasle skole i konkurransen ”Levende Vassdrag” med en modell og en animasjonsfilm vist i Rådhuset.

Image

Byråd Guri Melby åpnet parken og byråd Bård Folke Fredriksen holdt tale for dagen

Image

Skolebarn fra Hasle skole underholdt med sang

Image

Karsten Sølve Nilsen hilste fra Oslo Elveforum og fikk en prat med byråd Guri Melby om vannmiljø og turveier

Image

Bekkens løp mot parken innunder den nye gang- og sykkelbroen som fører over Grenseveien

Image

Dammen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s